Minimálna hodnota objednávky je 30€ - NEPLATÍ PRE OSOBNÝ ODBER VO VIVO!

Koľko objednať chlebíčkov a koláčov

 

Pri plánovaní gastronomickej časti akéhokoľvek podujatia je dôležité zvážiť množstvo jedla, ktoré je potrebné objednať, aby vaši hostia odišli spokojní a zároveň aby nedošlo k plytvaniu potravinami. Pri obložených chlebíčkoch a koláčoch je to obzvlášť dôležité, pretože ide o obľúbené súčasti cateringových služieb, ktorých množstvá môžu byť ľahko prispôsobené podľa počtu účastníkov a typu podujatia. Tu je návod, aké množstvo by ste mohli zvážiť pre rôzne príležitosti:

Rodinné oslavy:

  • Pre menšie rodinné oslavy, kde sa očakáva, že občerstvenie bude len časťou zábavy a nie hlavným chodom, je odporúčané množstvo okolo 1-2 chlebíčkov na osobu a 1-2 koláčiky na osobu.

Firemné večierky:

  • Pri firemných večierkoch, kde je často viac dôrazu na zábavu a networking než na samotné jedlo, sa môže počítať s 2-3 chlebíčkami a 1-2 koláčmi na osobu, pokiaľ sú k dispozícii aj ďalšie jedlá.

Coffeebreaky:

  • Pri coffeebreakoch v rámci konferencií alebo seminárov, kde majú účastníci krátke prestávky na kávu a malé občerstvenie, odporúča sa 1-2 chlebíčky a 1-2 koláče na osobu, v závislosti od dĺžky a formality podujatia.

Pri väčších podujatiach alebo ak viete, že vaši hostia majú väčší apetít, môžete čísla primerane upraviť nahor. Naopak, ak sú k dispozícii aj ďalšie jedlá alebo ak sa jedná o kratšie podujatie, môžete množstvo obmedziť. Nezabudnite zohľadniť aj fakt, že niektorí ľudia môžu mať špeciálne diétne obmedzenia alebo preferencie, takže je dobré mať na výber aj vegetariánske, vegánske alebo bezlepkové možnosti. A nezabudnite pridať trochu rezervy, pre prípad, že niektorí hostia majú väčší hlad alebo aby ste mohli reagovať na neočakávané situácie.

Vždy je dobré nás informovať o vašej akcii, máme  skúsenosti s podobnými udalosťami a môžeme poskytnúť cenné odporúčania týkajúce sa množstva a výberu občerstvenia. Samozrejme vám vieme zabezpečiť Catering na mieru od studeného a teplého bufetu až po koláče a rôzne nápoje.